headb

Aplikasi Titanium Dioksida ing Industri Pelapisan

  Titanium dioksida minangka salah sawijining komponen sing ora bisa ditindakake ing produksi lapisan. Peranane ora mung kanggo nutupi lan nghias, nanging uga kanggo nambah sifat fisik lan kimia saka lapisan, lan kanggo nambah kekuatan mekanik, adhesi, tahan korosi, lan resistensi Cahya lan cuaca. Mula, nalika ngetrapake titanium dioxide, saliyane kanggo pertimbangan bahan dasar, pelarut, lan aditif, perlu uga ditrapake karakteristik pigmen, kinerja nggawe cat, lan liya-liyane, lan kanthi cukup pilih jinis lan spesifikasi titanium dioksida sing cocog kanggo syarat kinerja nutupi.

  1. Faktor warna

  Werna minangka indikator teknis penting kanggo menehi tandha pigmen. Malah pigmen kanthi komposisi kimia sing padha bakal duwe warna sing beda amarga beda rute proses, bahan baku, peralatan, lan level teknis. Iki amarga produksi pigmen kalebu ing industri kimia sing apik. Bayangan gumantung saka ukuran partikel, fase kristal, bentuk kristal, Isi kotoran, lsp. Amarga tampilan warna kena iradiasi cahya, refleksi, bias, lan liya-liyane, bentuk partikel kasebut bisa nyebabake cahya warna.

  2. Ndhelikake faktor daya

Saliyane komposisi kimia pigmen dhewe, sing nggawe tenaga ndhelik beda, daya ndhelik uga ana gandhengane karo ukuran partikel pigmen kasebut. Pigmen uga duwe ukuran partikel sing apik kanthi daya ndhelik.

  Telung, faktor kekuatan tinting

  Saliyane sifat kimia pigmen, kekuwatan pewarna uga ana gandhengane karo ukuran lan bentuk partikel pigmen kasebut. Kekuwatan pewarna umume mundhak nalika ukuran partikel pigmen mudhun. Yen watesan tartamtu wis ngluwihi, daya pewarnaan bakal mudhun amarga ukuran partikel. Dikurangi, mula ana ukuran partikel sing apik sing ndadekake kekuwatan bisa kuat. Kapindho, kekuwatan pewarnaan uga ana gandhengane karo tingkat dispersi pigmen. Sing luwih apik dispersi, luwih kuwat kekuwatan pewarnaan.

  Papat, faktor panyerepan minyak

  Kanggo saben pigmen, panyerepan minyak ora mung ana gandhengane karo sifat kimia pigmen, nanging uga ana gandhengane karo kahanan fisik pigmen, ukuran partikel pigmen, lan batal ing antarane pigmen lan pigmen. Sampeyan angel nemtokake data panyerepan minyak pigmen lan mung bisa ditemtokake ing kisaran tartamtu.

  Lima, faktor komposisi kimia

  Apa komposisi kimia pigmen sing dibutuhake formulasi stabil utawa ora stabil gumantung saka panggunaan. Komposisi kimia sing beda-beda nggawa sifat fisik lan kimia sing beda, lan pigmen sing dibutuhake kudu dipilih kanthi target. Ing kahanan normal, pigmen kudu tetep inert, stabilitas dhuwur, komposisi kimia, ukuran partikel, bentuk kristal, lan liya-liyane tetep ora owah, lan pigmen duwe resistensi asam, resistensi alkali, resistensi cuaca, resistensi cahya lan resistensi kimia liyane. Kemampuan

  Nenem, cahya tahan, faktor tahan cuaca

  Tahan cahya lan tahan cuaca ing pigmen minangka indikator penting kanggo ngukur kinerja aplikasi pigmen. Kajaba iku, resistensi cuaca lan resistensi cahya saka pigmine anorganik luwih kuwat tinimbang ing pigmen organik umume. Tahan cahya lan tahan cuaca biasane dirating kanthi cara rating, yaiku, dibandhingake karo sampel standar, resistensi cahya yaiku 8 kelas.

  Pitu, bentuk partikel lan faktor distribusi ukuran partikel

  Pigmen minangka jinis partikel padhet, ora preduli proses manufaktur apa wae, ora bisa digawe ukuran partikel, nanging bakal fluktuasi ing kisaran ukuran partikel tartamtu, lan aturan tartamtu bakal digawe. Ukuran partikel sing beda, kemungkinan tampilan beda. Werna pigmen minangka esensi optik. Bentuk lan ukuran partikel sing beda-beda bakal mengaruhi derajat refleksi cahya, mula uga mengaruhi warna pigmen, uga mengaruhi daya ndhelikake, tenaga tinting, nyerep minyak, tekstur, lan nggawe cat (Kayadene sink, float, flocculation, lsp), mula bentuk pigmen lan distribusi partikel minangka faktor penting sing mengaruhi akeh sifat pigmen kasebut.

  8. Faktor kelembapan

  Ana energi dhuwur ing permukaan partikel pigmen, lan lumahing kasebut mesthi ngemot zat-zat tartamtu, lan kelembapan kalebu salah sawijining. Kelembapan sing dimaksud ing kene yaiku banyu sing nyerep ing permukaan pigmen. Ora kalebu banyu kristal sing kalebu ing komposisi kimia pigmen. Lumahing pigmen ora bisa ngemot kelembapan. Sanajan pigmen wis dipanggang garing banget, yen wis kapapar ing hawa, isih bakal adhem asor. Jumlah banyu sing diserep uga ana gandhengane karo asor lan suhu lingkungan sekitar. Konten kelembapan pigmen ora kabeh elek, nanging isi lembab sing tepat.


Wektu kiriman: Aug-22-2020
gtag ('config', 'AW-593496593');