headb

1. Peran titanium dioksida ing lapisan
Lapisan umume kasusun saka patang bagean: bahan pembentuk film, pigmen, pelarut lan aditif. Pigmen ing lapisan duwe kekuatan ndhelikake tartamtu. Ora mung bisa nutupi warna asli obyek sing dilapisi, nanging uga menehi nutupi warna sing cerah. Éling efek hiasan saka pencahayaan lan kecantikan. Sanalika, pigmen kasebut dikombinasikake kanthi cedhak karo agen obat lan substrat, lan terintegrasi, bisa ningkatake kekuwatan mekanik lan adhesi film pelapis, nyegah retak utawa ambruk, lan bisa nambah kekandelan film pelapis, nyegah seng nembus sinar ultraviolet utawa kelembapan, lan nambah lapisan. Properti anti-penuaan lan daya tahan film nambah umur film lan obyek sing dilindhungi.
Ing pigmen, jumlah pigmen putih gedhe banget, lan persyaratan kinerja lapisan kanggo pigmen putih: ①Putih sing apik; GrMecah lan kecepetan sing apik; Resistance resistensi cuaca sing apik; Stability stabilitas kimia sing apik; Size Ukuran partikel cilik, ndhelikake daya lan ilang daya warna dhuwur, opacity lan gloss sing apik.
Titanium dioksida minangka jinis pigmen putih sing akeh digunakake ing lapisan. Output nyumbang luwih saka 70% pigmen anorganik, lan konsumsi yaiku 95,5% saka total pigmen putih. Saiki, udakara 60% titanium dioksida ing donya digunakake kanggo ngasilake macem-macem lapisan, utamane titanium dioxide rutile, sing umume dikonsumsi dening industri lapisan. Cat sing digawe saka titanium dioxide nduweni warna sing padhang, tenaga ndhelik dhuwur, tenaga tinting sing kuat, dosis rendah, lan macem-macem jinis. Iki nglindhungi stabilitas media, lan bisa ningkatake kekuwatan mekanik lan adhesi film cat, nyegah retak, lan nyegah sinar ultraviolet. Nembus banyu lan umure umure film cat. Pencocokan warna meh kabeh pola ing cat pola warna-warni ora bisa dipisahake karo titanium dioxide.
Macem-macem jinis lapisan kanggo macem-macem tujuan duwe macem-macem sarat kanggo titanium dioxide. Contone, lapisan bubuk mbutuhake nggunakake titanium dioxide rutile kanthi dispersibilitas sing apik. Anatase titanium dioxide duweni daya decolor sing kurang lan aktivitas fotokimia sing kuat. Yen digunakake ing lapisan bubuk, film pelapis kasebut cenderung kuning. Titanium dioksida rutil sing diasilake kanthi metode asam sulfat nduweni kaluwihan rega moderat, dispersi sing apik, tenaga ndhelik lan daya nyuda warna kanthi apik, lan cocog banget kanggo lapisan bubuk njero ruangan. Saliyane bisa nyebar, daya ndhelikake lan daya nyuda warna, titanium dioksida kanggo nutupi bubuk ing njobo uga mbutuhake hawa sing apik. Mula, bubuk titanium kanggo lapisan bubuk ing njaba umume dioksida rutil sing diasilake kanthi klorinasi.
2. Analisis pengaruh fluktuasi titanium dioksida utama ing lapisan
1 putih
Titanium dioksida digunakake minangka pigmen putih kanggo nutupi. Keputihan penting banget lan minangka salah sawijining indikator kualitas utama sing dibutuhake lapisan. Keputihan titanium dioksida sing ora apik bakal mengaruhi langsung film lapisan kasebut. Faktor utama sing mengaruhi keputihan titanium dioksida yaiku jinis lan isi kotoran sing mbebayani, amarga titanium dioksida sensitif banget marang impurities, utamane titanium dioxide rutile.
Mula, sanajan sithik kekotoran bakal nduwe pengaruh signifikan marang keputihan titanium dioksida. Keputihan titanium dioksida sing diprodhuksi dening proses klorida asring luwih apik tinimbang sing diasilake saka proses asam sulfat. Iki amarga tetrachloride bahan baku titanium sing digunakake ing produksi titanium dioksida kanthi proses klorida wis disaring lan dimurnekake, lan kandungan impure dhewe kurang, dene proses asam sulfat nggunakake Bahan baku nduweni isi impor sing dhuwur, sing mung bisa dicopot kanthi teknik cuci lan pemutihan.
2 kakuwatan ndhelikake
Daya ndhelikake yaiku area lumahing obyek sing dilapisi per sentimeter persegi. Yen wis nutupi, area sing padha dicet. Kuwasa ndhelikake titanium dioxide sing digunakake, luwih tipis film pelapis, lan kurang cet sing dibutuhake, Cilik jumlah titanium dioksida sing dibutuhake, yen daya ndhelikake titanium dioxide mudhun, entuk efek panutup sing padha, jumlah titanium dioksida sing dibutuhake mundhak, biaya produksi bakal saya tambah, lan paningkatan jumlah titanium dioxide bakal nyebabake titanium dioxide ing lapisan kasebut angel disebar kanthi seragam, lan ana agregasi, sing bakal uga mengaruhi efek nutupi lapisan.
3 tahan hawa
lapisan kudu tahan cuaca titanium dioksida sing luwih dhuwur, utamane kanggo lapisan njaba ruangan, sing mbutuhake resistensi cuaca sing dhuwur utawa resistensi cuaca sing dhuwur banget. Nggunakake titanium dioksida kanthi resistensi hawa sing kurang, film pelapis kasebut bakal nemoni masalah kayata fading, perubahan warna, chalking, cracking, lan peeling. Struktur kristal titanium dioksida rutile luwih kenceng tinimbang karo titase dianiumida anatase, lan aktivitas fotokimia kurang. Mula, resistensi cuaca luwih dhuwur tinimbang anatase titanium dioxide. Mula, titanium dioksida sing digunakake kanggo nutupi biasane titanium dioxide rutile. Cara utama kanggo nambah resistensi cuaca titanium dioksida yaiku nindakake perawatan permukaan anorganik, yaiku nutupi siji utawa luwih lapisan oksida anorganik utawa oksida terhidrasi ing permukaan partikel titanium dioksida.
4 sawur
Titanium dioksida minangka partikel ultra-apik kanthi luas permukaan sing spesifik lan energi permukaan sing dhuwur. Gampang kanggo agregat ing antarane partikel lan angel disebar ing lapisan. Penyebaran titanium dioksida sing ora apik bakal mengaruhi sifat optik kayata nyuda warna, ndhelikake daya lan gloss permukaan ing lapisan, lan uga mengaruhi stabilitas panyimpenan, fluiditas, leveling, daya tahan lapisan, lan tahan korosi lapisan kasebut. Properti aplikasi kayata konduktivitas listrik lan konduktivitas uga bakal mengaruhi biaya produksi lapisan, amarga panggunaan energi operasi grinding lan dispersi iku dhuwur, kalebu sebagian besar konsumsi energi kanggo proses manufaktur lapisan, lan kelangan peralatan akeh. .
Panjaluk titanium dioksida saiki saya tambah, utamane kanggo titanium dioxide sing digunakake ing industri penerbangan lithium-ion, sing isih kudu ngandelake impor. Minangka hilir titanium dioksida, lapisan bisa dipengaruhi dening badai lingkungan, lan akeh perusahaan cilik lan menengah wis dipateni. Ing mbesuk, jumlah titanium dioksida ing pasar lapisan uga bakal mudhun.


Wektu kiriman: Aug-22-2020
gtag ('config', 'AW-593496593');