headb

Aplikasi titanium dioksida ing produk plastik, saliyane daya ndhelik sing dhuwur, nyuda warna sing akeh lan sifat pigmen liyane, bisa uga nambah resistensi panas, resistensi cahya, lan tahan cuaca produk plastik, lan nglindhungi produk plastik saka UV cahya Invasi, ningkatake sifat mekanik lan listrik produk plastik. Amarga film lapisan produk plastik luwih kenthel tinimbang cat lan tinta, mula ora mbutuhake konsentrasi volume pigmen sing dhuwur banget. Kajaba iku, duwe kekuatan ndhelikake dhuwur lan kekuwatan pewarnaan sing kuat. Dosis umum mung 3% nganti 5%. Iki digunakake ing thermosetting lan plastik thermoplastic, kayata polyolefin (umume poliethelin kerapatan rendah), polistirena, ABS, polivinil klorida, lan liya-liyane. Bisa dicampur karo bubuk resin garing utawa plastik. Fase cair dicampur, lan sawetara digunakake sawise titanium dioksida diproses dadi masterbatch.

 

Umume titanium dioksida sing digunakake kanggo plastik duwe ukuran partikel sing apik. Biasane ukuran partikel titanium dioksida sing digunakake kanggo lapisan yaiku 0,2 ~ 0,4μm, nalika ukuran partikel titanium dioksida sing digunakake kanggo plastik yaiku 0,15 ~ 0,3μm, saengga fase dhasar biru bisa dipikolehi. Umume resin utawa resin kekuningan sing gampang kuning duwe efek topeng.

 

Titanium dioksida plastik umume ora ngalami perawatan lumahing, amarga oksida aluminium terhidrasi konvensional lan bahan anorganik liyane dilapisi titanium dioksida, nalika asor relatif 60%, banyu keseimbangan adsorpsi udakara 1%, nalika plastik diekstrusi ing suhu dhuwur pangolahan, penguapan banyu bakal nyebabake pori-pori ing permukaan plastik sing alus. Jenis titanium dioksida iki sing ora ditutupi karo bahan-bahan anorganik umume kudu ngobati perawatan organik (pololol, silane utawa siloxane), amarga plastik nggunakake titanium dioksida Beda karo titanium dioksida kanggo nutupi, tilas diproses lan dicampur ing resin polaritas rendah liwat pasukan nyukur. Titanium dioksida sing dirawat ing permukaan organik bisa luwih disebar miturut gaya geser mekanik sing tepat.

 

Kanthi terus-terusan ngembangake aplikasi produk plastik, akeh produk plastik eksternal, kayata lawang plastik lan jendhela, bahan bangunan lan produk plastik njaba liyane, uga duwe sarat dhuwur kanggo resistensi cuaca. Saliyane titanium dioxide rutile, dibutuhake perawatan permukaan. Pangobatan lumahing jinis iki umume ora nambah seng, mung silikon, aluminium, zirkonium, lan liya-liyane sing ditambahake. Silicon duweni efek dehumidifikasi hidrofilik, sing bisa nyegah pori-pori menguap nalika plastik diusir ing suhu dhuwur, nanging jumlah agen perawatan permukaan kasebut umume ora akeh banget.

 

Komposisi plastik kalebu resin, pengisi, plastik lan aditif liyane (kayata pewarna, antioksidan, tahan api, lsp). Miturut cara ngolah produk, bisa dipérang dadi proses cetakan ekstrusi film plastik lan ekstrusi lembaran plastik. Proses moulding lan proses cetakan injeksi plastik, kayata:

 

   Proses cetakan ekstrusi film plastik:

 

   Resin, pengisi, aditif, masterbatch, bahan (masterbatch plus resin), film sing ditiup, film plastik, peralatan utama sing digunakake ing proses iki yaiku pabrik ganda, mesin film sing ditiup, lsp.

 

  Proses cetakan injeksi plastik kalebu telung tahap plastisisasi, pendinginan injeksi lan cetakan. Piranti sing umume digunakake kalebu mesin injeksi emboli, mesin injeksi sekrup, lsp.

 

  Syarat kualitas titanium dioksida kanggo produk plastik yaiku:

 

1) Daya ndhelikake: Titanium dioksida kanthi daya ndhelik sing apik nggawe produk plastik luwih entheng lan luwih tipis;

 

2) Keputihan: nemtokake tampilan produk plastik kanthi warna utawa putih;

 

3) Dispersibilitas: mengaruhi biaya produksi produk plastik, titanium dioksida sing ora kasebar ing produk plastik bakal mengaruhi kelancaran lan padhange produk;

 

4) Ketahanan cuaca: Produk plastik lan lawang plastik lan jendhela sing digunakake ing njobo kudu njamin resistensi cuaca titanium dioksida.


Wektu kiriman: Aug-22-2020
gtag ('config', 'AW-593496593');